Elmitel Elmitel blog Elmitel on LinkedIn Prijavite se na e-novice Jezik:
Slovenščina  Hrvatski  English
oživljamo omrežja
ELMITEL D.O.O.
OREHOVCI 1A
SI-9250 GORNJA RADGONA


02 564 88 60
041 646 945
02 564 88 61

O podjetju
Reference in partnerji


Prijava na e-novice:
Kontaktirajte nas:SERVERSCHECK

Senzorji temperature, vlage, pretoka zraka, vode, napajanja, SNMP kompatiblini, PoE/AC/DC napajanje Opozarjanje preko SNMP Trap sporočil, e-pošte, SMS sporočil. Zagotavljanje optimalnih pogojev delovanja elektronske opreme podaljšuje njeno življenjsko dobo.

Naročite, ali preberite več o ServersCheck produktih:

ServersCheck zastopstvo Slovenija


Zastopamo belgijsko podjetje ServersCheck BVBA na območju Republike Slovenije. Ponujamo različne tipe senzorjev za montažo v strežniških sobah ter ostalih prostorih, kjer je potrebno zagotavljati ustrezne pogoje delovanja (temperaturo, vlago, zanesljivost električnega napajanja, varnost pred poplavami in podobno). Po potrebi ponujamo načrtovanje postavitve senzorjev in vzpostavimo NMS sistem za nadzor delovanja senzorjev in ostalih SNMP kompabibilnih naprav v Vašem omrežju. Tekoče spremljanje podatkov zagotavlja obveščenost o tekočih okoljskih parametrih ter tako omogoča ukrepanje, preden se zgodijo neprijetnosti. Optimalni pogoji delovanja povečajo življenjsko dobo naprav, kar povečuje ekonomsko upravičenost investicije v senzorske naprave.Nadzor okoljskih parametrov v strežniških omarah
Vrednost elektronske opreme znotraj strežniških omar hitro preseže vrednost 10.000 EUR, poslovna vrednost opreme za potek poslovanja pa je običajno še veliko višja. Zagotavljanje delovanje naprav ni opcija, temveč zahteva. Okoljski senzorji za zagotavljanje optimalnih pogojev predstavljajo manj kot 5% stroškov skupne vrednosti opreme. Zanašanje zgolj na temperaturo na nivoju sobe in ne posameznih omarah je pogosto nezadostno. ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning) predlaga vsaj 6 senzorjev na posamezno strežniško omaro (po višini na vrhu, sredini in na dnu na sprednjem in zadnjem delu omare). Ko se zgodi dodatno gretje opreme, v začetni fazi klimatske naprave povečajo moč hlajenja in s tem kompenzirajo dodatno gretje. To pomeni, da bo prekomerno segrevanje naprav z odčitavanjem zgolj prostorske temperature mogoče ugotoviti šele takrat, ko klimatske naprave več ne uspejo kompenzirati dodatnega gretja opreme.
Kakšni so vplivi prekomernega gretja elektronske opreme?
Večina elektronske opreme se z namenom zaščite pred napakami samodejno zaustavi ob previsoki temperaturi, vendar se pred tem dogajajo računske napake na CPE nivoju in s tem posledično napake v programih. Prav tako so v takšnih razmerah preobremenjeni ventilatorji, hkrati s tem pa se njihova manjša pričakovana življenjska doba opreme, kar predstavlja neposredno poslovno škodo.
Spremljanje razmer v prostoru
Merjenje razmer v prostorih predstavlja okoljsko merjenje temperature in vlažnosti. Senzorji za temperaturo in vlago so običajno nameščeni v:
- možnih "toplih conah" znotraj strežniške sobe / podatkovnega centra in podobno
- v bližini klimatskih naprav za namen zaznavanja izpadov ali okvar. Ko je v prostoru na voljo več klimatskih naprav, se ob izpadu ene ali več naprav ostale naprave vključijo v delovanje z večjo močjo. To lahko vodi v popolni izpad delovanja hlajenja. V ta namen priporočamo namestitev senzorjev za temperaturo in pretok zraka pri vsaki klimatski napravi.
V strežniških sobah ali prostorih z elektronsko opremo priporočamo vlažnost med 40% in 60% rH. Presuh prostor lahko povzroči pojav statične elektrike v napravah, prevelika vlažnost pa v daljšem obdobju lahko povzroča okvare opreme zaradi korozije.
Poplavna nevarnost je manj znana nevarnost v prostorih z elektronsko opremo. Najpogostejši vzroki poplavne ogroženosti prostorov so:
- iztok vode iz klimatskih naprav - priporočamo namestitev vodnega senzorja pod vsako klimatsko napravo
- puščanje vode v strehi ali nadstropjih nad prostorom -priporočamo namestitev vodnih senzorjev ob zunanjih zidovih prostora približno s približno 50 cm odmika od zidu
- puščanje pip ali vodovodne inštalacije v prostoru - priporočamo namestirev vodnega senzorja pod dvignjena tla

Kontaktirajte nas, če potrebujete pomoč pri izbiri pravih senzorjev za Vaše potrebe in njihovi uporabi. Z veseljem Vam bomo svetovali.

Storitve

Projektiranje elektroinštalacij
Projektiranje telekomunikacijskih omrežij
Vodenje projektov
Razvoj telekomunikacijskih rešitev
Svetovanje in tehnična partnerstva
Strokovni nadzor

Komunikacijska omrežja

Elgis Pro provisioning sistem
Elgis MAP GIS sistem za nadzor omrežja
Razvoj prilagojenih omrežnih sistemov
Postavitev in upravljanje omrežij
Centrale, telefoni in oprema Digium
Projektiranje telekomunikacijskih omrežij

Senzorska omrežja

Senzorska oprema za nadzor prostorov ServersCheck
Brezžična senzorska omrežja za nadzor okolja
Načrtovanje in postavitev senzorskih omrežij

Elmitel

O podjetju
Reference in partnerji
Elmitel blog
Elmitel Razvoj programske opreme
© 2024 ELMITEL Engineering